♥ peNgikuT seTia ♥

Sunday, March 13, 2011

MERAJUK ?????????????????????


Ha...entri kali nie bole kate menarik la jugak an..sebab terasa macam terkena pada diri sendiri...! hahaha!...dan kte percaya setiap pasangan akan mempunyai masalah nie jugaksss...tak kira sama ada yang  dah berkahwin ataupun sedang bercOuple/bercinta..hee..Kowg rase la kan, lO takde yang merajOk dalam perhubungan, best kee..??
 2 bukan perhubungan la namenye..
tue pasangan yang takde perasaan..
macammane bercinta takde perasaan cam tue..? 
kte pun tak tau laaaa...
Ooookeyyyy,
 skunk nie kalO pasangan kite tue merajOk ,ape kita nak wat...????? Hmmmm.....renung-renungkan dan selamat berjaya oke ???
HAHAHHAHHA =)



Kenapa dia merajOkk??? Sebelum ak nak bagitau tips macammane cara nak pujuk orang nie, kita kena tau dulu SEBAB  
 apa yang buatkan dia merajOk.
.sebab ngade2 ?? sebab gedik ?? sebab dye sensitip ??
macam2 sebab la kan,,
TAPi yg bawah ni la jawapan yg ak dapat survey ..HAHAHH
 ak  tOlong siket-siket la eak ???...bukan terer pun, like-like jaaaa.... ;p 
Antaranya sebab pasangan kita merajOk disebabkan Olehhh...:


Cemburu 

---> Ooyeaahhh, nie la dia punca/sebab/reasOn nape si dia nie merajOk..Contohnya, ada sesuatu yang cuba amek kOwg bawak lari dari dia...haaa, mane tau kann..skng nie Orang suke nak maen culik-culik Orang kannn..ataupun maybe disebabkan Oleh pekerjaan/ tempat belajar yang kOrang dapat jauh dari tempat dia..huu..mestilaa senang je si dia nak cemburu...ataupun kawan-kawan ajak kOwg kuar keee..haaa,da jelez pasangan kOrang tue..~~ 

Tidak dapat apa yang diinginkan 

--->
Nie pun bila si dia
nakkan sesuatu dari kowg
, tapi kowg tak bagi..contohnya, dia nak pergi tengOk wayang, tapi kowg tak bawak diaa..da sedey la pasangan kowg tueee...yang kaw pun tak paham-paham apa yang dia nak tue pasai apa..kan da susah..kowg kene pujOk pulakssss...~~ HAHAHA padan la muke kamOo...=p

Kurang perhatian

 ---> Haaaa, nie lagi satu hal...kadang-kadang especially gurls kalO die merajOk tue maknanya die nakkan perhatian dari kowg laaa..dia saje nakkan perhatian kowg so ta rety2 bahase lg ke ?? ahahah..and satu lagi, mungkin disebabkan ada sOmething yang dia tak suka yang watkan dia merajOksss...~~
HAHAHHA ape-ape jelaa oke ??



Okeeeyyyy..skng bila kita da tau sebab si dia merajOoksss..
kita bOle la nak pujOksss..
macammane..??
 Haaa,nie yang kte nak bagitau nie..tapi nie bukan langkah-langkah tau..nie cume tips sahaja....! :) 

Terangkan perkara sebenar 

---> Lebih bagus terus terang dari nak cakap merapu bukan-bukan..stOry la kat si dia ape yang berlaku kat kowg dan tanyalah dia nape dia merajOkksss.
.Bila kamOo buat macamnie, semakin eratlah hubungan cinta antara kowg..auww~!!!
nie jugak bermaksud bahawa kaw memang sayangggg si diaa...
oh so sweeetttt.....~~~~ :)

bertolak ansurlah dan bijak dalam membuat keputusan
--->  Memang sangat susah untuk kita bertolak ansur tapi kan tak bermakna kita kalah seandainya kita mengalah ngan si dia..dalam situasi camnie, kita kena bijak..! bijak membuat keputusan..kalO dia merajOk and kowg tak dapat nak pujOkk (haiyOoo...), guna gaya style kowg yang tersendiri laaa..haa..
i likeee..~~

Ucapkan kata-kata “manis”
 ---> Manis tidak semestinya manis betol tak? Okeeeyyy, kalO si Dia tengah merajuk, kowg cubalah buat lawak, bergurau ngan dia..panggil la dia dengan panggilan 'manje' kee 'bucukk' kee...sweeetttt tau camtue..
tapi kalO tengOk dia dengan muka kelat dia macam kOpi yang hitam pekat tak sedap tue, sudah-sudahlah tue dengan gurauan..kang tak pasai-pasai kena pelempang ataupun tamparan hebat dari si diaaa...hahahah...~~

Nyanyikan lagu buat si dia  

---> Haa…tips nie yang paling ultimate sekali...haaa, cuba tanya kawan-kawan berapa ramai yang sanggup nyanyi lagu untuk gurlfriend/bOyfriend dia..?? mesti ramai yang jawab tak, sebab kebanyakan Orang maluu..huhu..tapi bukan bermaksud siapa yang nyanyi lagu utk pasangan dia tak malu...siapa yang dapat buat macamnie memanglah kte respect...! i likeee.. kalO kowg nyanyi lagu utk pasangan kowg yang tengah merajOk tue, confirm tak sampai 2.99 minit dia mesti akan tersenyum sorang-sorang macam kera bucuk! sebab dengar orang yang dia sayang menghiburkan dia...hehehe..~~

memo : 
so itulah beberape yg dapat ku telaah wat seketika~
hihihi
ak survey coz nak pbaeki hbgn ku jua..
so ak gune blog tuk SHARING kat sesape yg kdg2 ade poblem cam ak nih!! hehe


 PEACE nO GADUH-GADUH !!!


No comments: