♥ peNgikuT seTia ♥

Tuesday, September 27, 2011

First Giveaway dari Tengkunizam.com



Assalamualaikum ,
Ini adalah First Giveaway dari Tengkunizam.com dengan kerjasama Rakan Blogger Klik1Malaysia

Apa itu Klik1Malaysia ? 

Klik1Malaysia adalah satu website dimana kami mengumpul dan 
promosi blog korang .. Selain itu , kami juga ada widget untuk mencantikkan blog korang semua




tOink~ tOink~

HADIAH yg kite nak :

*jap MIMPI lu malam karang ! hahaha

tapi lau kite kite nak APE-APE pun dr kakak2 comel ni terutamanya hehe :






saya SAYANG malaysia !!

p/s : ehh larik tajok plak...kihkihkih ;)

Friday, September 23, 2011

HUBUNGAN-cinta-JARAK-jauh . ashane nak jage ?


 assalamualaikum wahai blogger sekalian~
Today ,dea nak share sikit ashane nak jage HUBUNGAN-CINTA-JARAK-JAUH agar terus berkekalan malah lebih HEBAT drpd keadaan skunk.Insyallah ;)
Kat bawah ni adelah beberape tips cinta ringkas untuk mengekalkan hubungan cinta jarak jauh.
1.Tetap berhubungan setiap saat 
KEY tuk pertahankan hubungan-cinta-jarak-jauh adalah tetap mengadakan hubungan terus menerus. Chatting, saling SMS, telepon atau email secara teratur adalah langkah yang dapat dilakukan sekalipun hanya untuk menceritakan hari-hari yang membosankan kihkih . tapi takpe la kan, ni akan membuat korang rasa  yg korang tak berjauhan pon.kan ? kan ?

2.Jangan biarkan perselisihan hidup 
Selalu cari penyelesaian segera tapi TAKE TIME..just slowly~
sebab makin lame dibiarkan dan tak peduli langsung poblem yg mulanye sekecil kuman terus merebak jadi makin besar akan semakin rumit. So jgn nak mengade-ngade dok gaduh lama-lama..nanti memFEDUPkan pasangan korang tuh..kihkih
3. Usahakan untuk berJUMPA walaupun sekejap

Yes, if bole selagi kudrat korang tuh masih ada, selagi sihat dan selagi ada wang, usahalah tuk berjumpa dengan pasangan anda yang nun jauh di sana. Dgn berjumpa pasangan walau SEKEJAP ia akan recharge balik kenikmatan dan keindahan cinta korang.

4. Sentiasa mengingatkan diri agar terus SETIA pada pasangan.
Kebanyakan hubungan-cinta-jarak-jauh tidak kekal adalah sebab rasa ‘insecurity’ pada diri kita sendiri. Kita asyik fikir “Ah mesti dia ada pempuan laen kat sane, sia-sia je aku setia” , ” Betul ke hubungan ni boleh di bawa ke jinjang pelamin nanti? Cari sini lagi best.” dan ______________(isi tempat kosong).
Jadi korang harus menarik semangat kesetiaan di dalam hubungan anda dengan membersihkan diri anda dari sebarang ketakutan dan percaya pada diri korang tuh dan juga pasangan.
5. Beri kejutan kepada pasangan anda
Hubungan yg dah lama sometimes bertukar menjadi hubungan yang bosan kerana masing-masing sudah ‘selesa’ dengan perbuatan masing-masing. Kalau dulu bukan main lagi sentiasa senyum dan maintain macho/cun, pakai wangi-wangi, dan macam-macam lagi perkara yang control konon nak nampak PERFECT di mata pasangan..
haaa..cara tuk memecah pola hubungan bosan ini adalah dgn meletakkan elemen of surprise iaitu ape-ape suprise yang bermakna kepada pasangan korang. Example nyanyi depan die ke? tak pun bagi die kad yg comel-comel gitu ? n macam-macam lagila~ mestiii SWEET gila..kuikui~

                            6..Tanam sifat percaya pada pasangan masing-masing


            Bukan mudah kan tuk kita berjauhan dengan orang tersayang ? bila teringat, mesti      timbul bibit curiga mula mengulit perasaan. Setiakah dia di sana? Sebenarnya, kepercayaan korang tuh adalah satu perkara penting untuk hubungan ini. walau macam, mane sekalipun,korang kena Bina sifat percaya antara kedua-dua belah pihak sebab ni  penting untuk mengelakkan diri kite  sentiasa berfikiran negatif antara satu sama lain.
   
Okay, harap korang boleh praktikan tips cinta ringkas ni..huhuhu
INGAT !
 jika korang betul-betul serius nak  mengubah situasi hubungan korang, korang HARUS berani bertindak bukan hanya merancang tanpa sebarang tindakan susulan. 
Nasib hubungan anda terletak pada keputusan anda.
memo : psssss! hoi-hoi dea pon SALAH SORANG dari KORANG-KORANG yang punya HUBUNGAN-CINTA-JARAK-JAUH..
meang SEDIH bukan ? tapi tak mengapalah..dah SURATAN TAKDIR begitu..redhaaa jelaa~
lagipun lau hubungan cinta jarak jauh yang betul-betul SERIUS ni buat kite lebih bahagia dr orang yag hubungan jarak dekat..hehehe
papepon SEMOGA BAHAGIA gn insan TERSAYANG korang~  amin,

Semoga Berjaya. Jumpa lagi hehehe


Wednesday, September 21, 2011

psssst~ KITE kan...kan..nak cakap..ermmm

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...



p/s : sedang KERINDUAN~







Monday, September 19, 2011

SURAT-CiNTA-untuk-AWAK-sayang

Tuesday, September 13, 2011

i-LOVE-you-SAYANG-cetcet





na tenal tak nan my-LOVELY-cetcet ??? heeeeeeeee




CeTceT
  • name sebena :  cetcet si comel lote pinky cutey ..kuikuikui
  • name my-bakal-suami bagi : cetcet
  • umor :  5 bulan  
        
  • diberi : my-bakal-suami-sayang
  • pekerjaan :  >kene teman cik dea tito,
                       >teman sedang nanesh,
                       >teman dikala  rindu...lalalala~
  • motto : LEgenda Z..ehh silap..mau menjage CETCET elok2 !! i promise sayang..huhuh


p/s : kuikui LOVE you la cett2... !!





: cik dea yang kiut buwok~

Sunday, September 11, 2011

nak-makan-penampar-FREE-ke-woi

baru nak epy-epy bukak belog..

tiba-tiba..

....

.......

...........

...............

....................


guest :  hai..ni makwe abg jijan ye?bertuah akak dapat die..kite pun minat die..kwn kite pun suke die..jage2 ye akak..>,<

*apasal la ak takleh nak copy-paste gamba  bukti ape BUDAK to cakap..juz ak copy ayat die

memandangkan kau komen blog aku budak..ni ak TUJUKAN entry ni ntok kaw~

p/s kat GUEST : assalamualaikum dik,kakak,makcik..ah wateva la...suke pakwe 'akak' ye ? waaaaa so SWEET la dik...thanx ckp akk BERTUAH..a'ah mmg bertuah sgt-sgt ! huhuhu tp nape ayat yg LAST tuh akk cam KURANG paham INTONASI ayat..kuikui ~
kawan-kawan akk ckp adik mcm PERLI je..nape ? heeee nak pakwe akk ke ? BOLEH.
meh jumpa akk lu...saje nk 'BERKENALAN'....kuikui zzzzzzzzzzzzzzz

Saturday, September 10, 2011

aku-nak-berkata-sesuatu-pada-dia



Sekali kau sudi menerimaku


sejuta kali aku akan setia...


sekali bumi beredar


menerbitkan bintang di angkasa


bernafas di dada langit..


selagi itu kau ku cinta...





p/s : mood ANGAU~ lalalaalala







Wednesday, September 7, 2011

beraye uma bakal-makbapak-mentua ...

oke..entry kali ni agak pendek.....

oke TIPU..hahaha panjang la jugak..penat taw naip..ad cite yg skip..hahaha 

n ag sato agak lambat nak hapdet tntg story ni...busy lew~ hukhuk tak basi lagi kan?hahaha 


por yg taknak bace..sile  tutup blog neh n  p tuka tgok entry len..oke ? tQ ;)  ngehhh2~ 

oke mai mulakan~


 raye KETIGA

saye ke BANTING untok bertemu my bakal-makbapak-mentua ngehehehe~
maluu-malu gitu...p sorang-sorang..my-bakal-suami ambil den...HAHAHA gentlewomen x? kuhkuh
datang-datang ye bapaknye nyambut..yehuuu~ maluuu taok~ HAHAHA
masok-masok duk kat ruang tamu..oke saye kene layan diri..HUH
tapi maintain MALU tuh..kuhkuh~
oke time tuh da tengah hary..HAHAHA aii cik dea semak je dtg uma org tgh2 ari bute...

dalam beberape minit..

my bakal-mak-mentua pulak datang nyambut..mak nye KETIDORAN upenye..kuhkuh

oke maaf menggangu mak..ehh makcik..hahaha~

den salam peluk cium mak ..ehh silap lagi...huhu tapela..nak biasekan..oke kan? ahahah
pasto borak-borak macam mak mentua gn menantu...kihkihkih

tiba-tiba....

mak :&*%$^%*&Y*
jijan : #^&&**^

emmm... oke dorang cakap jawa... !!

tenkiuw~ T.T

zzzzzzzzzzzzzz

pasto datang lak sedare mak..aloooo! nyebok tol..bwu nak manje2 nan mak..hakhak
*hai dea kau tu yg nyebok...hahaha

my-bakal-suami pon ajak la beransur~

sooo vroooommmm~ vrooooom~


 ke KUALA SELANGOR my-bakal-suami jumpe mak mentua pulak..kuikui
oke gerak dari banting ke k.s kul 3 camtuh..
amboyy jalan..leh TAHAN 'lenggang' betolll !!!
 *lawan nye ye..hahaha

then sampai ke k.s beh kurang 4 lebeh...pewot ak da bebunyik gile ! cr tmpat makan sume full..uwaaaaaaaaaaaaa T.T
ak mengguna kan bakat yg ak ade dgn menyanyi2 n teros membebel kat suami ak untok tidak memikirkan daku ngah KELAPARAN..hahaha..


*ehh tersasul pulak..hahah dok cari2..smpe la ke tg karang..haha benti lak kat kepci sito....haha
pasto kol mak den..nak cakap da sampai..


tuuut~ tuuuut~


dea : helo mak..katne?da nak sampai ni..
mak : raye la..ngat kau je leh raye...tadi mak tunggu punye lame..xsampai2
dea : jalan jem lha..haiyoo..huhu bile alik ?
mak : malam kot..
dea : alaa lambat nye..xkan nak duk berdua kat umah?hehe  *gelak-gelak ade makne
mak : hoi ! mak tak suh pon...
dea : haha tadela..cepat sikit alik..menantu mak kene alik cepat..kihkih
mak : alaa g la roun2 lu..t malam bru alik..
dea : oke...zzzzzzzzzzz


pasto...


dea : b,mak tade kat uma...errrr
jijan : alaa..kul bape alik?
dea : mak kate malam..heeeeeeee 
jijan : alaa b jauh lagi perjalanan haa...dala jem..hmmm 
dea : alaaa tapela..nak jumpe mak x? 
jijaan : yela yang..


jom jalan-jalan sawah..oke bosan...sumpah bosan ngadap sawah ni..haha
then bertapak jugak la dpn uma den tuh ha...


borak-borak..


snap-snap pic...










lepas tuhhh kawan ai yg da kawin tu pon dtg...fuhhhhhh selamat...
masok uma hidang air..hahah
lepak berempat...auwww~ line clear..hahhahhaha
pasto raye lak uma member tuh...oke...my-bakal-suami malu..HAHAHA padan muka....

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

malam 

duk tggu kat lua uma ag...tggu mak..huwaaaaaaaaa cian syg..
tp dye bersabar je..huhuhu i lap u la sayang~ haha

selepas beberapa ketika~

mak pon sampai..hoyeahhh~

mak : uii sory2..jaln jem..heheh
dea : heh..celah mane jem kat kg ni mak?
mak : alaa mak pon nak beraye..huhu lame da tggu jan?
jijan : hee..
dea : dye jauh ag jalan tu mak..sian die..tggu mak mentua..hahaa
jijan : (malu) hheeeeee

pottt pett pott pett...mak ni mmg peramah..abeslaaa~ hahah

dea : haaa mak dah2..dye nak alik tuh..jom alik yunk
jijan : cik alik dulu (salam tgn mak) 
dea : yunk,kite antakan kua dr kg ehh..jom..
jijan : heee ( senyum2 kat mak)
dea : dye sebena tataw jalan mak..hahaha 

kite pon naek kete gn die...adek polo kt blkg..time tuh kite rase bes sgtt2...huhuhu sanggup dye tggu mak kite walau jaoh lg perjalanan dye..huhuhu tp cepat tol mase blalo..da smpe kat tmpt yg kite nak anta uh...
dye bg wet aye ntok kite n adik2..hahaha YES ! *jangan jeles..haha

alaaa..tyme tuh mula la kite ni mengade..HAHAHA. kunun2 ta sggup nak berpisah..kuikui...
eeeeee nak je pelok die tyme uhhh !! haha *opps tidak la bole~ haha

pasto terpakse la lepaskan die pulang ke pangkuan keluarge tercinta ..hahaha *sumpah jijik kan ayat ak ? hahaha

salam n ciom tgn...

oke setel ;)

bye..bye sayang T.T

p/s : tyme uh line meksis sangatla macam ^&*$$% kan ?
ak mengelabah gile tataw ap condition my-bakal-suami huhuhu nak nangis je ase ! hmmmmm

9.oo pm

sending failed~

10.oo pm

not available~

11.oo pm

sending failed~

11.30 pm

kite TERtidooo !

11.45 pm

my-bakal-suami : da sampai ! huhu jum tido yunk...gudnyte genduttt..love u...


ZzzzZzzzzzzzzzzzZzZzzzzzzzzzzzZzzzzzZ