♥ peNgikuT seTia ♥

Friday, September 23, 2011

HUBUNGAN-cinta-JARAK-jauh . ashane nak jage ?


 assalamualaikum wahai blogger sekalian~
Today ,dea nak share sikit ashane nak jage HUBUNGAN-CINTA-JARAK-JAUH agar terus berkekalan malah lebih HEBAT drpd keadaan skunk.Insyallah ;)
Kat bawah ni adelah beberape tips cinta ringkas untuk mengekalkan hubungan cinta jarak jauh.
1.Tetap berhubungan setiap saat 
KEY tuk pertahankan hubungan-cinta-jarak-jauh adalah tetap mengadakan hubungan terus menerus. Chatting, saling SMS, telepon atau email secara teratur adalah langkah yang dapat dilakukan sekalipun hanya untuk menceritakan hari-hari yang membosankan kihkih . tapi takpe la kan, ni akan membuat korang rasa  yg korang tak berjauhan pon.kan ? kan ?

2.Jangan biarkan perselisihan hidup 
Selalu cari penyelesaian segera tapi TAKE TIME..just slowly~
sebab makin lame dibiarkan dan tak peduli langsung poblem yg mulanye sekecil kuman terus merebak jadi makin besar akan semakin rumit. So jgn nak mengade-ngade dok gaduh lama-lama..nanti memFEDUPkan pasangan korang tuh..kihkih
3. Usahakan untuk berJUMPA walaupun sekejap

Yes, if bole selagi kudrat korang tuh masih ada, selagi sihat dan selagi ada wang, usahalah tuk berjumpa dengan pasangan anda yang nun jauh di sana. Dgn berjumpa pasangan walau SEKEJAP ia akan recharge balik kenikmatan dan keindahan cinta korang.

4. Sentiasa mengingatkan diri agar terus SETIA pada pasangan.
Kebanyakan hubungan-cinta-jarak-jauh tidak kekal adalah sebab rasa ‘insecurity’ pada diri kita sendiri. Kita asyik fikir “Ah mesti dia ada pempuan laen kat sane, sia-sia je aku setia” , ” Betul ke hubungan ni boleh di bawa ke jinjang pelamin nanti? Cari sini lagi best.” dan ______________(isi tempat kosong).
Jadi korang harus menarik semangat kesetiaan di dalam hubungan anda dengan membersihkan diri anda dari sebarang ketakutan dan percaya pada diri korang tuh dan juga pasangan.
5. Beri kejutan kepada pasangan anda
Hubungan yg dah lama sometimes bertukar menjadi hubungan yang bosan kerana masing-masing sudah ‘selesa’ dengan perbuatan masing-masing. Kalau dulu bukan main lagi sentiasa senyum dan maintain macho/cun, pakai wangi-wangi, dan macam-macam lagi perkara yang control konon nak nampak PERFECT di mata pasangan..
haaa..cara tuk memecah pola hubungan bosan ini adalah dgn meletakkan elemen of surprise iaitu ape-ape suprise yang bermakna kepada pasangan korang. Example nyanyi depan die ke? tak pun bagi die kad yg comel-comel gitu ? n macam-macam lagila~ mestiii SWEET gila..kuikui~

                            6..Tanam sifat percaya pada pasangan masing-masing


            Bukan mudah kan tuk kita berjauhan dengan orang tersayang ? bila teringat, mesti      timbul bibit curiga mula mengulit perasaan. Setiakah dia di sana? Sebenarnya, kepercayaan korang tuh adalah satu perkara penting untuk hubungan ini. walau macam, mane sekalipun,korang kena Bina sifat percaya antara kedua-dua belah pihak sebab ni  penting untuk mengelakkan diri kite  sentiasa berfikiran negatif antara satu sama lain.
   
Okay, harap korang boleh praktikan tips cinta ringkas ni..huhuhu
INGAT !
 jika korang betul-betul serius nak  mengubah situasi hubungan korang, korang HARUS berani bertindak bukan hanya merancang tanpa sebarang tindakan susulan. 
Nasib hubungan anda terletak pada keputusan anda.
memo : psssss! hoi-hoi dea pon SALAH SORANG dari KORANG-KORANG yang punya HUBUNGAN-CINTA-JARAK-JAUH..
meang SEDIH bukan ? tapi tak mengapalah..dah SURATAN TAKDIR begitu..redhaaa jelaa~
lagipun lau hubungan cinta jarak jauh yang betul-betul SERIUS ni buat kite lebih bahagia dr orang yag hubungan jarak dekat..hehehe
papepon SEMOGA BAHAGIA gn insan TERSAYANG korang~  amin,

Semoga Berjaya. Jumpa lagi hehehe


No comments: