♥ peNgikuT seTia ♥

Sunday, August 26, 2012

[ Bila Si Dia Di 'TERJAH' oleh My Mom ! ]




Assalamualaikum kepada para pembaca/blogger sekalian,

Dea taktau macam mane nak mulakan,puas dok taip pastu delete pastu taip balik.. Hahahaha Tah kenape susah pulak nak buat karangan kali ni.. Huhuhuhu Maybe dah lame tak menaip . Kesian blog ni da bersawang lamanye~ Huhuhuhuh

Ok,moh le kite start bercerita pulak.. Dea ade benda nak share kat korang.Hehehe lau da tergedik2 macam ni mesti la tntg L.O.V.E aka C.I.N.T.A.. hehehe AAK? 

Oke2..buat yg taknak tau n menyampah tu sila lah tutup ye! 
Yg dok bukak buat hape..kuikuikuikui~

Oke bermulanya cerita pada raya keLima tarikh 23 Ogos 2012
MasyaAllah punye tergediknye la dea bila taw Mr.A nak dtg uma..bhahaha maw x eksitednye..da lame xjumpe kot~ (bru sminggu xjmpe) bhahahaha 
Yg buat bertambah gediknye sebab dye dtg time BIRTHDAY dye! Wolaweyyyy~ nak sambut bufday gn kite letew~ hehehehehe

Die dari Banting, kampong Dea plak kat Tanjong Karang, alaa lau dikre2 dalam satu SELANGOR jugak~
Ehh xkan nak cite dr stat bergerak ye x? terus smpai uma la ye~

Ok ini adalah perbualan 1st

Mak : Zizan,acik nak tanye sikit ni… (muke serius)
Mr.A : (muke da pucat lesu+nak pengsan+sengih2)
Mak : Hubungan korang ni macam mane ye? Serius ke x?
Zizan : errrrr~ (terkelu+terkedu+berpeloh2)

Teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetttttttttttt!!

Tiba2 sedare mare ku datangg! 
Ok fine..TERTANGGUH SASPENnye la…huhuhu so kitorg kua la nk p beraye uma kawan2…
bawak jalan2 ‘memperkenalkan’ SAWAH PADI kepada Mr.A.

Mr.A : Yang orang tu buat ap?
Me : Die tgh meracun la..
Mr.A : Yang ,nape sawah ni cantik sawah tu berterabur.
Me : Sebab ada 3 cara,guna mesin (cantikla dye), guna anak padi untuk dicucuk pakai tgn ( oke2 la dye), pastu yg guna lempar je tu ye xcantik.. (bahhahah ak men tibia je,konon2 ak terror taw sume tuh).hahahah
Mr.A : oooooooo Yang,mak sebenarnye ajak beraye gn die td
Me : Da tu nape x ekot? Saje nak burukan ayg an? (muke majok minx penampor,bhahaha)
Mr.A : mak ajak beraye ke sini (Tg.Karang) ,mak cakap kat b, ‘JUmla beraye sekali,leh pergi uma Madiha sekali’
Me : so? Nape Ye je! (hahahah rakusnye awak)
Mr.A : errr xnak la..malu (cisss? MALU? Bukan sampai jugak ke?cepuk jugak mamat ni kang~ kuikuikui)

Setelah puas pusing2~
Ni la gambar yg dpt di’snap!’ hahahah








Lepas da sememeh masing2 pulang semula ke umah kitorg..ehh umah Dea saja! Hahahah

Bermula semula perbualan yg kedua:

Mak : Eh,tadi xabis lagi cakap..camne?
Mr.A : ermmm ( da berpeloh2)
Me : (Gelakkan dari depan je mampu~ bahhahaha)
Mak : Madiha ni pihak perempuan,pastu dah ramai yg masuk tanye.Acik sebab dah taw die ad yg special ( perggh mak I taw ckp omputeh gitu~) tu yg nak tanye tuan badn,serius ke gn die?
Mr.A : ehhh serius la cik.. (muke malu2 nk kene hempuk)
Mak : lau macam tu lau da same suke ye elok di satu kan.Lau da ade simpanan masing2.takyah la tggu lame2 lagi,umo da berape kn?
Me : (perggghh! Biar betol mak den ni~ den pon ekot nk pengsan~ mak kite mude ag..meooow2~ )
Lepas tu cot-cet la mereka lame2..saya dipinggirkan~ T.T
Pukul 5 pas Asar dye pon gerak~
Me : aty2 cet (wat muke comel)
Mr.A : pergg! Banjir mak ayg buat b…
Me : Eh ,bukan gentle man sgt ke tadik ayg tgok? Bhahahahaha kawus~



Sayonara~